04
June 2022
All Dates

Oer, reflecties

04 June 2022 00:00 - 26 June 2022 00:00

Als kind van haar tijd vereeuwigt de multidisciplinaire beeldhouwster Yke Prins (1961) haar gedachten al vier decennia in diverse materialen waaronder klei, hout, brons, steen, staal en inkt op papier. Hierbij aangestuurd door haar intuïtie en het toeval met respect voor de mogelijkheden en aard van het materiaal en haar liefde voor de natuur en muziek.

Op 8 januari opent de solotentoonstelling Oer, Reflecties ter gelegenheid van het 40-jarig kunstenaarsbestaan van Yke Prins en zal een landschap aan kunstwerken tonen. Het gevarieerde werk verraadt de onderlinge bestuivingen binnen het symbolische thema Oer en haar boodschap over de toekomst. In de bijzondere documentaire Oer, in 2021 gemaakt door Caren Huygelen, licht Yke Prins onder meer deze boodschap toe. 

Voor het 40-jarig jubileum is tevens een bijzondere en prachtig vormgegeven  publicatie genaamd Oer, Reflecties samengesteld die op de opening wordt gepresenteerd. In dit tweetalige boek (Nederlands en Engels) zijn reflecties opgenomen op het werk en de ontwikkeling van Yke Prins, opgetekend tijdens gesprekken die de kunstenares het afgelopen jaar heeft gevoerd met uiteenlopende mensen werkzaam binnen de kunst. 

More info (in Dutch): HERE

 

Oer, reflecties
Pulchri Studio
Lange Voorhout 15
2514 EA Den Haag
Netherlands

Menu
...loading...
...upload...
Bitte Pflichtfelder ausfüllen