Duncan Mountford

Solomon's House

This installation, exhibited in the National Taiwan University of Arts Museum as part of a group show, used a text from Francis Bacon's New Atlantis as the starting point. Also reflected in the work were a number of other concepts, from the idea of a space station (a research institute) to memories of long corridors down which lay danger (science-fiction television being responsible for this). At the end of the corridor a lens allowed a glimpse of - another world?
There were three entrances to the installation, and in each of the corridors could be heard a voice reading a paragraph form Robert Burton's Tha Anatomy of Melancholy. This dealt with the miseries of scholars, and was therefore perhaps a humourous reflection on the status of universities in general. The image at the end of the main corridor was achieved with a hand-constructed slide projector showing an image of a 19th century grave ornament in the form of a glass globe with interior ceramic symbols.

Datenblatt

Abmessungen
244cm, 800cm, 650cm (H├Âhe, Breite, Tiefe)
Jahr
2017
Material
Licht, Sound, Mixed Media, Holz
Stil
Installation, Monumental
Thema
Gesellschaft
Alle Kunstwerke von Duncan Mountford
Zum Anfang der Seite scrollen